30 jaar verwondering bij onze bezoekers

Nausicaá lovers

Naar aanleiding van zijn verjaardag lanceert Nausicaá de challenge #NausicaaLovers om 30 jaar geschiedenis te vieren met zijn bezoekers. Om deel te nemen aan de wedstrijd vraagt Nausicaá jou om je mooiste fotoherinneringen te posten op de sociale netwerken van het Zeecentrum. Doel: jouw Nausicaá-verhaal vertellen, of het nu gaat om je eerste bezoek, een souvenir die gelinkt is met de Oceaan of een anekdote.
Een jury bestaande uit personeelsleden van Nausicaá kiest vervolgens de mooiste ‘herinneringen’ en deze worden getoond in de hal van het Centrum.

30 jaar engagement voor de oceaan

Sinds de opening op 18 maart 1991 hebben meer dan 17 miljoen bezoekers de rijkdommen van de oceaan ontdekt en werden ook bewustmaakt van de noodzaak om deze natuurlijke hulpbronnen te beschermen via een bezoek dat hen langs de verschillende mariene ecosystemen voert.
In 30 jaar is Nausicaá geëvolueerd en uitgegroeid tot een van de grootste aquariums van Europa. Als belangrijke toeristische trekpleister van het gebied Nord de Paris heeft Nausicaá zich toegelegd op zijn missie om de bezoekers-burgers te sensibiliseren en hen aan te zetten tot actie in de strijd tegen de klimaatverandering.

EEN CENTRUM VOOR ONDERZOEK EN INNOVATIE

Nausicaá is een plaats voor wetenschappelijke ontwikkeling en innovatie. Het Learning Center en het Blue Living Lab zijn twee onthaalruimtes waarin het grote publiek, studenten, wetenschappers of start-uppers de nodige begeleiding en hulpmiddelen vinden om hun projecten uit te werken.

NAUSICAÁ BEÏNVLOEDT DE TOEKOMST VAN DE OCEAAN

Als onderneming die zich engageert voor de sensibilisering van het grote publiek over het cruciale belang van de strijd tegen de klimaatverandering en vooral over de rol van de oceaan bij de regeling van het klimaat, laat Nausicaá de Oceaan ‘spreken’ op grote internationale bijeenkomsten en verdedigt daar het concept van de Blue Society.
Om de boodschap nog duidelijker over te brengen op alle inwoners van de planeet, doet het Dotatiefonds van Nausicaá een beroep op de vrijgevigheid van het publiek en de bedrijfswereld. De ingezamelde dotaties worden gebruikt voor de financiering van structuren of projecten met een culturele of educatieve bijdrage of die meehelpen aan de bescherming van het natuurlijke milieu, voor de vervulling van een taak van algemeen belang.