Publié le 3 september 2020

Ik beheers mijn communicatiemiddelen

Ik beperk het aantal e-mail en sms’je.

Een e-mail heeft een CO2 uitstoot van 4 g, een sms van 0,014 g. Het verzenden van 33 e-mails van 1 Mo aan 2 ontvangers per dag en per persoon genereert 180 kg C02 per jaar. Digitale technologie verbruikt toch al 10 tot 15% van de elektriciteit wereldwijd!

Ik verzend geen e-mail als dit niet belangrijk is – ik bespaar 4 g CO2.

Ik verzend geen sms – ik bespaar 0,014 g CO2 per sms.

Ik beperk het aantal en de omvang van mijn bijlagen (zip-bestanden, pdf-bestanden met lage resolutie enz.) en geef de voorkeur aan het verzenden van een internetlink.

Ik schaf een laptop aan in plaats van een desktop.

Laptops verbruiken 50-80% minder energie dan desktopcomputers. Vergeet echter niet om de stekker van de lader los te koppelen wanneer de batterij vol is en zo uw elektriciteitsrekening te verlagen.

Ik ga erop vooruit! Een TV-box verbruikt 3 keer zoveel elektriciteit als een TV en een internetbox 6 keer zoveel. Laat deze niet op stand-by staan als hij niet in gebruik is. U bespaart zo ongeveer €30 per jaar.

« Denk aan het klimaat!”: andere gebaren om aan te nemen voor dagelijkse actie

 

Smeltend ijs, stijgend water, orkanen, branden… er staat u een spectaculaire reis te wachten: 430 m2 aan projecties van de grond tot aan de muren en een geluidsdompeling om de effecten van de opwarming van de aarde te ontdekken en te ervaren!

Een totale onderdompeling om je kracht om te handelen op een dagelijkse basis te begrijpen.

Meer over de tentoonstelling In het oog van het klimaatorkaan

 

Dit kan je interesseren

DUIK IN HET HART VAN DE NAUSICAÁ-ERVARING