Publié le 26 juni 2018

Ontmoeting op volle Zee – de Blue Society Forum

animation blue society

De oceaan speelt een cruciale rol in het natuurlijke evenwicht van onze planeet. Het is een bron van leven op aarde, die het klimaat reguleert, water recycleert en zuurstof produceert.
Via het Blue Society forum van Nausicaá kan u zich uitleven met interactieve activiteiten – in groep of individueel – of uw kennis over onze blauwe planeet testen. Ontdek de uitdagingen waarmee de mensheid wordt geconfronteerd en neem deel aan de debatten over een beter beheer van de oceanen.

 

Wat is de Blue Society ?

Om tegemoet te komen aan de huidige en toekomstige behoeften van onze samenleving, wil de Blauwe Samenleving positieve groei stimuleren. Een goede, respectvolle ontwikkeling van de mariene ruimte is zeker mogelijk. Daarbij moeten we wel rekening houden met verschillende factoren: politiek, economie, milieu, technologie, cultuur en de samenleving. We kunnen nog zoveel leren van de oceaan op gebied van voedsel, energie, gezondheid, sanering, economische en sociale ontwikkeling…  De oplossingen die via de Blue Society worden voorgesteld willen enkel een duurzame en rechtvaardigere samenleving tot stand brengen.

 

Ontdekt de andere ruimtes van Nausicaá

Duikt in het hart van de ervaring van Nausicaá