Publié le 22 juli 2019

Op Reis in Volle Zee – Ruimte 6 : De Reizigers van de Open Zee

Zij blijven onze fascinatie voor de oceaan aanwakkeren, door hun schoonheid en hun grootsheid. Dolfijnen, potvissen en andere walvisachtigen zijn de reuzen van de zee.

Er zijn maar weinig dieren die zulke reuzen kunnen bedreigen. Hun omvang speelt natuurlijk mee, maar hun groepsgeest en vindingrijkheid zijn ook belangrijke factoren.

Heel wat walvisachtigen leven in groepen. Zo kunnen ze samen jagen, samen reizen en de zwaksten in de groep beter beschermen. Zo kunnen over enorme afstanden blijven communiceren. Dolfijnen kunnen zelfs het karakteristieke geluid van een groepslid herkennen – ze herkennen dus stemmen!

De enorme bewoners van de oceaan zijn echte recordhouders. Sommigen onder hen kunnen wel 100 kilometer per dag zwemmen, anderen kunnen hun adem inhouden gedurende 90 minuten en nog anderen kunnen dieper dan 3000 meter duiken.

Dankzij ons virtueel display met speciale geluidsuitrusting kan u de reuzen op de vin volgen. Geniet van deze 360°-ervaring, en grijp de kans om de potvissen te horen zingen.

Ontdekt de andere ruimtes van Nausicaá

Duikt in het hart van de ervaring van Nausicaá