EQUIHEN-PLAGE : OP VERKENNING LANG DE KUST

Een strand dat eindeloos lijkt door te lopen, baaien waar je haast door niemand wordt gestoord …

Ongerepte schoonheid die kunstenaars inspireert

De perfecte incarnatie van de ongerepte schoonheid van de Opaalkust. Equihen-Plage kronkelt zich in een buitengewoon natuurlijk kader en cultiveert de kunst van de eenvoudige geneugten. Zoals wandelen op een van de mooiste en langste stranden van Hauts-de-France: een zandstrook die zich uitstrekt over heel wat kilometers, van de trechtermonding van de Warenne in het zuiden tot de kliffen van Cap d’Alprech in het noorden.

Terwijl het grote strand zich in de eerste plaats leent tot zand- en wateractiviteiten en uitnodigt tot zwemmen, bieden de baaien van Ningles of Crevasse (als je langs het oude douanierspad naar Le Portel gaat) het ideale decor voor een ansichtkaart. Tussen de rotsen kunnen de voetvissers en andere liefhebbers van schaaldieren zich naar hartenlust uitleven. Zonsopgang en zonsondergang zijn hier even subliem. Het oude vissersdorp heeft heel wat kunstenaars geïnspireerd, gezeten op een klif van klei. Van de schrijver René Bazin tot de schilders Vicente Gil-Franco, Antoine Chintreuil of ook nog Jean-Charles Cazin, allemaal werden ze aangegrepen door de unieke sfeer van deze plek.

Quilles en l’air - Met de kiel naar boven

Equihen-Plage is ook de streek van de … omhooggerichte kielen (Quilles en l’air)! Die gekke hutjes op een camping langs de falaisekust doen denken aan de omgekeerde scheepsrompen die vroeger dienst deden als tijdelijke schuilplaats voor sommige gezinnen. Equihen was tot de 20e eeuw een bekende strandingshaven. De omhooggerichte kielen steken uit over het water en bieden een adembenemend uitzicht op de volle zee. Equihen-Plage is de trotste bezitter van een van de weinige campings die pal tegenover het zilte nat liggen. Van een andere omgeving gesproken! Je kunt vanaf hier ook gemakkelijk naar het strand van Écault, een juweeltje op zich, omgeven door een bos en een heel bijzonder duinenmassief. Een plaats die uitermate wordt gesmaakt door natuurliefhebbers.

Toerisme aan de Opaalkust

evancy equihen plage

Evancy Vakantiewoning in Équihen-Plage

Accomodatie 1mn

Le Domaine Sauvage is een vakantiepark met luxevilla's en -a...

HARDELOT : OP VERKENNING LANGS DE KUST

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 2mn

Tussen zee en bos biedt Hardelot reizigers de kans om te her...

Le Portel: op verkenning langs de kust

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 2mn

Met een gigantisch strand, een rijk erfgoed en een verbazing...