Publié le 7 mei 2018

Ontmoeting op volle zee – Ruimte 12 : Het grooste schouwspel van de oceaan

Dankzij de gigantische glazen wand baai kan u zich volledig onderdompelen in het blauwe water van de Volle Zee, centraal in onze nieuwe expo. Dichter dan dit kan u de typische diersoorten uit de Stille Oceaan, zoals de hamerhaai, de klompvis, de mantarog en zelfs de hamerhaai, niet benaderen. Het is een unieke kans om de onderwater fauna en flora van zo dichtbij te bewonderen.

Grande baie Nausicaa avec raie manta

Om dit te realiseren heeft Nausicaá het eiland Malpelo, voor de kust van Colombia, nagebouwd.

Van aan het oppervlak tot in de diepte is de biodiversiteit verbazingwekkend hoog. Vissen verschuilen zich in koralen nabij de oppervlakte of in de diepe spelonken op de bodem. Ze gedijen perfect in deze natuurlijke schuilplaats.

Aanschouw het fantastische spektakel in het grootste aquarium van Europa door de glazen wand, zo groot als een bioscoopscherm. Dit reusachtige venster werd vervaardigd in Italië en heeft een afstand afgelegd van meer dan 2000km, om u een perfecte kijk te gunnen op de mysterieuze onderwaterwereld. Met een gewicht van 54 ton en meer dan 5m hoog en 20m lang is deze glazen wand uit één geheel een technisch en wetenschappelijk hoogstandje.

Ontdekt de andere ruimtes van Nausicaá

Duikt in het hart van de ervaring van Nausicaá