Publié le 30 juli 2018

OVER KUSTEN EN MENSEN – RUIMTE 20 : Het vochtige bos

In het hart van het tropisch regenwoud vinden we een uitzonderlijke plaats. Ze is theatraal, poëtisch, doet ons heerlijk wegdromen…

Het vochtige bos, waar kaaimannen en zoetwatervissen leven, is het perfecte voorbeeld van een goed bewaarde biodiversiteit. Het herinnert ons eraan dat we door onze eigen acties de diversiteit in stand kunnen en onze toekomst kunnen verzekeren.

 

DE DIEREN VAN DE TENTOONSTELLINGEN

Ga op onderzoek in de vochtige jungle, bewonder de roep van prachtige tropische vogels en ontdek de piranha’s, kaaimannen of arowana’s die zich schuilhouden in het woud.

DE BRILKAAIMAN

Brilkaaimannen zijn met hun 2,5 meter een kleine soort. Ze houden van de warme vochtigheid die Centraal- en Zuid-Amerika te bieden hebben. Ze wonen in de buurt van stilstaand zoet water of moerassen, maar komen ook voor in riviermondingen, mangroves of traag stromende rivieren.

DE AROWANA

Deze zoetwatervis is in Zuid-Amerika te vinden. Hij wordt zo’n 90 centimeter lang. De Arowana heeft tanden op zijn tong om te vermijden dat hij zichzelf met zijn bovenste rij tanden zou bijten.

In Azië krijgt deze vis speciaal aanzien. Vooral als hij rode schubben heeft, wordt hij sterk geassocieerd met draken. Hij staat er symbool voor luxe en zou geluk, gezondheid en succes brengen.

Ontdekt de andere ruimtes van Nausicaá

Duikt in het hart van de ervaring van Nausicaá