Publié le 3 september 2020

Ik kies mijn levensmiddelen

 

Ik verbruik minder vlees.

De Voedsel- en landbouworganisatie (FAO) schat dat de veeteelt verantwoordelijk is voor 14,5% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en dat vooral rundveehouderijen verantwoordelijk zijn voor tweederde van deze uitstoot.

Ik koop lokale en seizoensgebonden producten.

Producten direct bij de producent kopen is ecologischer en goedkoper dan in de supermarkt, vooral biologisch vlees. Ik verminder zo de impact van het transport!

Ik verminder voedselverspilling.

In Frankrijk wordt er per persoon jaarlijks 20 kg afval weggegooid, waarvan 7 kg ongebruikte levensmiddelen die nog in de verpakking zitten. Dit vergroot de ecologische voetafdruk.

Ik drink kraanwater.

Voor de productie van een plastic fles van één liter is ongeveer 160 g C02 nodig ofwel de uitstoot van een autorit van 1 km. Hierbij moet ook nog de uitstoot van het vervoer worden opgeteld.

Ik ga erop vooruit! Door voedselverspilling te voorkomen kan er gemiddeld €208 worden bespaard per jaar en per persoon.

 

« Denk aan het klimaat!”: andere gebaren om aan te nemen voor dagelijkse actie

 

Smeltend ijs, stijgend water, orkanen, branden… er staat u een spectaculaire reis te wachten: 430 m2 aan projecties van de grond tot aan de muren en een geluidsdompeling om de effecten van de opwarming van de aarde te ontdekken en te ervaren!

Een totale onderdompeling om je kracht om te handelen op een dagelijkse basis te begrijpen.

Meer over de tentoonstelling In het oog van het klimaatorkaan

 

Dit kan je interesseren

DUIK IN HET HART VAN DE NAUSICAÁ-ERVARING