Publié le 3 september 2020

Ik kies mijn producten

Ik koop tweedehands.

Spullen een tweede leven geven is meer dan alleen voordelig. Het helpt de productie van nieuwe spullen te voorkomen en afval te verminderen.

Ik kies voor “biologische » en “duurzame » kleding.

De productie van een wit katoenen heren T-shirt van 155 g gaat gepaard met een CO2-uitstoot van 6,5 kg. Bij een gelijkwaardig T-shirt gemaakt met hernieuwbare energie en biologisch katoen is dat tien keer minder.

Ik doe niet mee aan de fast-fashion.

De jaren 2000 kenden de opkomst van de fast-fashion: steeds meer kleding tegen belachelijk lage prijzen. De ecologische impact hiervan is enorm: de textielproductie gaat gepaard met een CO2-uitstoot van 1,2 miljard ton per jaar.

Ik ga erop vooruit! Een Fransman koopt gemiddeld 10 kg kleding per jaar. Voor het welzijn van de planeet en van mijn portemonnee koop ik een blouse voor €5 in een kringloopwinkel in plaats van €25 in een kledingzaak.

« Denk aan het klimaat!”: andere gebaren om aan te nemen voor dagelijkse actie

 

Een spectaculaire reis naar de kern de klimaatopwarming - NausicaaSmeltend ijs, stijgend water, orkanen, branden… er staat u een spectaculaire reis te wachten: 430 m2 aan projecties van de grond tot aan de muren en een geluidsdompeling om de effecten van de opwarming van de aarde te ontdekken en te ervaren!

Een totale onderdompeling om je kracht om te handelen op een dagelijkse basis te begrijpen.

Meer over de tentoonstelling In het oog van het klimaatorkaan

 

Dit kan je interesseren

DUIK IN HET HART VAN DE NAUSICAÁ-ERVARING