Publié le 26 juni 2018

Nausicaá is veel meer dan een gewoon aquarium

Het is een in zijn soort uniek ontdekkingscentrum voor het zeemilieu. Het is tegelijk ludiek, pedagogisch en wetenschappelijk en het richt zijn aandacht vooral op de relaties tussen de Mens en de Zee.

de droomplek bij uitstek

Reuzenaquariums, onderzeese expedities, spitstechnologie in dienst van een grandioos en betoverend schouwspel: de droomplek bij uitstek. Het Centrum wil inderdaad in de eerste plaats het publiek sensibiliseren voor een beter beheer van de oceanen en hun rijkdommen!

de ideale plaats om te leren en te begrijpen

Duidelijke uitleg, een documentatiecentrum, films, tijdelijke tentoonstellingen, voordrachten, pedagogische programma’s, geanimeerde exposities: dus ook de ideale plaats om te leren en te begrijpen. Het leercentrum stelt zijn documentaire middelen (boeken, video’s, foto’s) ter beschikking van het publiek. Tijdelijke tentoonstellingen geven een antwoord op de milieuproblematiek.

Met 27 jaar bestaan en meer dan 16 miljoen bezoekers is Nausicaá een zwaargewicht van het toerisme

Ontworpen op initiatief van Guy LENGAGNE in 1991, het Nationaal Zeecentrum meer dan 16 miljoen bezoekers over de vloer gehad, waarvan 30% uit het buitenland, en trekt het geïnteresseerden aan over een afstand van minder dan 3 uur rijden. NAUSICAA is dus de meest bezochte toeristische bezienswaardigheid ten noorden van Parijs, na het Parc Astérix. Voor de stad Boulogne-sur-Mer en voor de Opaalkust is de toeristische en economische impact van NAUSICAA onmiskenbaar groot en deze komt ten goede aan de hele streek.

ONDERSCHEIDINGEN

NAUSICAA EN UNESCO

NAUSICAA krijgt in 1999 het label ‘Center of Excellence’ van de Intergouvernementele Oceanografische Commissie van UNESCO voor zijn sensibiliseringswerk. Dit is een wereldprimeur inzake sensibilisering voor het zeemilieu. Door deze titel, die voor drie jaar wordt toegekend en die hernieuwbaar is, kan het Zeecentrum rekenen op steun van UNESCO.
In 2014 wordt er een partnershipakkoord ondertekend tussen UNESCO en NAUSICAA. Dit akkoord moet leiden tot een gecoördineerde samenwerking voor de invoering van gemeenschappelijke projecten die bijdragen tot het wetenschappelijke onderzoek, de internationale coöperatie, het delen van gegevens en de sensibilisering van het publiek. Het ondertekenen van dit akkoord is een nieuwe stap in de geschiedenis van NAUSICAA.

Label ‘Kwaliteitstoerisme’

NAUSICAA weet hoe belangrijk een goede ontvangst van zijn bezoekers is en verbindt zich dan ook tot een kwalitatief hoogstaande aanpak op dit vlak. Hiervoor kreeg het Zeecentrum in 2014 het label ‘QUALITE TOURISME’, kwaliteitstoerisme.
Na een audit begin 2016 heeft het Regionale Beheercomité van dit label de onderscheiding opnieuw toegekend voor een periode van drie jaar

TripAdvisor

In 2017 wordt NAUSICAA door TripAdvisor bekroond met de prijs Travellers’ Choice 2017.
Deze prijzen worden toegekend op basis van stemmen van surfers op TripAdvisor en belonen de beste attracties van de wereld in 2017. Het Zeecentrum krijgt een score van 4,5 op 5 met in totaal 2517 uitgebrachte stemmen.

Meer over Nausicaá

Duikt in het hart van de ervaring van Nausicaá