Publié le 7 juli 2020

Nausicaá, Nationaal Zeecentrum

Boulogne-sur-Mer

Nieuwe expositie ‘In het oog van de klimaatorkaan’

Juli 2020

 

 

 

Vanaf 25 juli 2020 neemt Nausicaá zijn bezoekers mee ‘In het oog van de klimaatorkaan’, een gloednieuw totaalspektakel gericht op de problemen van de klimaatverandering

 

 

Het klimaat is de grote uitdaging van de eeuw: de recente klimatologische gebeurtenissen hebben ons bewuster gemaakt van de omvang van dit fenomeen. Stormen, overstromingen, erosie van de kust … verschijnselen die aanleiding geven tot grote bezorgdheid.

De wereld mobiliseert zich om het hoofd te bieden aan deze ingrijpende veranderingen.

Aan boord van de Nausicaá Explorer, een capsule die door tijd en ruimte reist, verlaat de bezoeker het huis aan de kust om een duik te nemen in de koraalriffen en de onderzeese jungle. Hij wordt in verrukking gebracht door het ballet van de kwallen en staat verwonderd te kijken naar de grappen van de pinguïns om dan ten volle de ingrijpende klimaatveranderingen te ervaren. Te midden van overstromingen, vuur en stormen voelt hij tot in het diepste van zijn ziel de dringende noodzaak om de planeet te redden. Hij leert oplossingen kennen die kunnen worden aangewend om tegen de klimaatopwarming te strijden en de gevolgen ervan te beperken, en aan het einde van deze tocht kan ook hij zich mobiliseren en engageren voor het klimaat bij de bemanning van Nausicaá.

Dankzij videomappingtechnologie – zoals gebruikt voor de artistieke lichtshow van Les Baux-de-Provence en het Atelier des Lumières in Parijs – zorgt studio Pixel n’Pepper voor een totaalspektakel met virtuele 3D-beelden waarbij voor het eerst ter wereld de zintuiglijke ervaring ten dienste wordt gesteld van de klimaatproblematiek. In totaal 22 videoprojectors, 16 lichtprojectors, 12 passieve luidsprekers, 4 subwoofers, 4 versterkers, een vloer- en wandprojectiescherm met een oppervlakte van 430 m², wat goed is voor meer dan 45 miljoen pixels, zorgen voor spectaculaire effecten en een volledige onderdompeling in het oog van het klimaat.

Deze nieuwe expositie past perfect bij de missie die Nausicaá al sinds zijn oprichting in 1991 uitdraagt, namelijk de Mens bewust maken van en informeren over het Oceaanleven en de kwetsbaarheid ervan.

De aantasting van de algemene toestand van onze planeet wordt vandaag door iedereen erkend en zet de burgers steeds meer aan om zich te mobiliseren. We hebben allemaal een rol te spelen. De oceaan, het klimaat en het leven van de mens zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden en het wordt elke dag duidelijker dat de zeemilieus dringend moeten worden beschermd. Dat is de bestaansreden van Nausicaá.

 

Praktische informatie

Deze nieuwe en onder geen beding te missen expositie is vanaf 25 juli elke dag geopend van 9.30 tot 18.30 uur. Volwassenen betalen een toeslag van 3,90 euro; voor kinderen jonger dan 12 jaar de hele zomer gratis.

 

Voor meer informatie, contacteer de dienst Communicatie/Pers

NAUSICAA, Nationaal Zeecentrum – Boulogne-sur-Mer

Tel.: 03.21.30.99.99 – E-mail: communication@nausicaa.fr

dit kan voor u interessant zijn

DUIK IN HET HART VAN DE NAUSICAÁ-ERVARING