Wandelen langs de Opaalkust: 5 tochten die een absolute must zijn

Als je een bezoek brengt aan het aquarium Nausicaá kun je van de gelegenheid gebruikmaken om de authentieke regio van de Boulonnais.

Gaan wandelen langs de Opaalkust

De talrijke wandelwegen dompelen je onder in een natuur die rijk is aan biodiversiteit en voeren je mee langs een patrimonium met een passionele geschiedenis. Bij ADRT en Syndicat mixte Eden 62 kun je terecht voor mooie wandeltochten, met respect voor de natuur en toegankelijk voor groot en klein.

De kustlijn van de Opaalkust die de baai Saint-Jean, de baai van Wissant, Le Touquet, de Grand Site des Deux-Caps en nog vele andere uitzonderlijke plekken omvat. Bezoek de Opaalkust te voet, langs de verschillende bewegwijzerde paden, en laat je meeslepen door de meest emblematische plekjes van de regio. Maar je zult ook onverwachte pareltjes ontdekken. Met het gezin of met vrienden gaan wandelen langs de Opaalkust, dat is genieten van groen toerisme en de streek op ecologische wijze verkennen. Je legt heel wat kilometers af in volle natuur, je doorkruist dorpen, je volgt de kustlijn, je bewondert het principe van ecobegrazing (koeien, schapen ...) en je wordt verrast door adembenemende uitzichten over de streek.

Niet te missen wandeltochten in de Boulonnais

Zin om de streek rond Boulogne van haar beste kant te ontdekken? Wij hebben voor jou deze twee wandelparcours uitgekozen.

DE DOUANEROUTE (SENTIER DES DOUANIERS) :

De Douaneroute gaat van Boulogne naar Wimereux en voert je langs gevarieerde kustlandschappen. Deze wandeltocht van 7 kilometer (heen en weer) in Hauts-de-France is toegankelijk voor iedereen en biedt geen specifieke moeilijkheden. Je wandelt ongeveer 2 uur langs de kust, uitermate aangenaam en met een licht hoogteverschil en een weids uitzicht over Wimereux en het beschermde natuurgebied van La Pointe aux Oies.

DE KEIZERLIJKE ROUTE (Le Sentier du Parcours Impérial) :

In Wimille, vlak bij Wimereux, wacht er op jou ook een zeer mooi parcours van 14 kilometer. Deze lus doorkruist het dorp en belooft je het uitzicht op adembenemende landschappen. Voorzie ongeveer drieënhalf uur voor deze wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Niet te missen onderweg: de Zuil van het Grote Leger (Colonne de la Grande Armée) die in het centrum van Wimille werd opgericht ter ere van Napoleon.

Wandelingen in het hart van de Grand Site des Deux-Caps

Het kenmerkende beeld van de Opaalkust en Nord-Pas-de-Calais! De Grand Site des Deux-Caps wordt gevormd door de kliffen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez. Er zijn verschillende bewegwijzerde paden die je kunt volgen om deze kliffen te verkennen.

DE BERNIQUES-ROUTE (SENTIER DES BERNIQUES)

De Berniques-route vertrekt in het dorp Tardinghen en vormt een lus van 7,5 kilometer. Een tocht tussen land en zee, tegenover de baai van Wissant. Vanaf het uitzichtpunt Courte Dune kun je genieten van een geweldig vergezicht over deze baai.

DE CRANS-ROUTE (SENTIER DES CRANS)

De Crans-route start in Audinghen en vormt een lus van 13 kilometer. Tijdens een wandeling van ongeveer 2 uur en 45 minuten ontdek je het unieke ecosysteem van de Grand Site des Deux-Caps en ook het architecturale, historische en culturele patrimonium van de dorpen ervan.

Tochten met een natuurgids

Als je geboeid bent door de natuur en de biodiversiteit bieden de tochten met een natuurgids jou de mogelijkheid om rond te wandelen en tegelijk jouw kennis over de fauna en flora van Les Deux-Caps te verdiepen:

  • Het circuit van de Cap Blanc-Nez om kennis te maken met de verschillende soorten nestbouwende vogels en de typische flora van deze kalkrots.
  • Het circuit van de Cap Gris-Nez om alles te weten te komen over de geologie van deze plek, de geschiedenis ervan, de trekvogelpopulaties en de begroeiing.
  • Het circuit van de Dunes de la Slack: een parcours van 5 kilometer over het strand en in de duinen, van Ambleteuse naar Wimereux.
  • Het circuit van Wissant: over een afstand van 5 kilometer tussen Les Deux-Caps kun je de moerasvogels bewonderen en meer te weten komen over het fenomeen van de erosie dat zichtbaar is vanaf het strand.

Als je nog eens wilt komen wandelen en het bezoek aan het aquarium in de smaak is gevallen, kun je altijd een jaarabonnement nemen. Zo heb je de tijd om de vele, door Nausicaá voorgestelde activiteiten te ontdekken, een bezoek te brengen achter de schermen en de exposities te bekijken.

Toerisme aan de Opaalkust

Wimereux: de Slack-duinen

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 4mn

Hoewel het fijne zand hier lijkt op dat van het strand van W...

Fietsen en mountainbiken aan de Opaalkus...

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 4mn

Een andere manier om de regio te ontdekken!

Wissant: wandelen op Cap Blanc-Nez

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 3mn

Les Deux-Caps is een must voor al wie op vakantie is in Haut...

Le Portel: op verkenning langs de kust

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 2mn

Met een gigantisch strand, een rijk erfgoed en een verbazing...

EQUIHEN-PLAGE : OP VERKENNING LANG DE KU...

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 2mn

Een strand dat eindeloos lijkt door te lopen, baaien waar je...

Boulogne-sur-mer: Ga in de buurt van Nau...

Boulogne-sur-Mer 2mn

Een veelzijdige badplaats! Zowel stad van kunst en geschiede...

HARDELOT : OP VERKENNING LANGS DE KUST

Wandelingen en wandeltochten aan de Opaalkust 2mn

Tussen zee en bos biedt Hardelot reizigers de kans om te her...