Publié le 7 juli 2022

In de Boulonnais kun je, net als langs de hele Opaalkust, talrijke watersporten beoefenen. Ben jij iemand die liever sport vanuit zijn luie zetel of eerder gaat voor de extreme uitdaging, dit is het moment om jezelf te testen!

 

Zeilwagenrijden

Op zoek naar een nieuwe kick? In een zeilwagen voel je de adrenaline pompen! Vlak boven de grond, vastgesnoerd in je cockpit, scheer je tegen hoge snelheid over de immense zandvlakte. Wees gerust, je moet niet over de lichamelijke conditie noch over het temperament van Mike Horn beschikken om dit uit te testen! De watersportclubs van zowel Boulogne-sur-Mer als Wimereux, Le Portel, Equihen-Plage en ook Hardelot bieden initiaties aan vanaf zeer jonge leeftijd. Als ster van alle sporten aan de Opaalkust (deze discipline is hier geboren) zorgt het zeilwagenrijden voor een unieke ervaring. Absolute must!

 

Surfen, kitesurfen, windsurfen …

Geduchte concurrent voor het Spaanse Tarifa! De stranden van de Boulonnais zijn geweldige spots voor alle soorten plankzeilers. Als je ze ziet omhoogvliegen en de wind trotseren en zelf zin zou krijgen om dit uit te proberen, kun je altijd terecht bij de lokale watersportclubs. Ze verhuren materiaal en bieden verschillende initiatieformules aan. Je moet wel lichamelijk in goede conditie zijn en je mag ook voor geen kleintje vervaard zijn, maar de beloning is fantastisch: zo vrij als een vogeltje in de wind!

 

‘Longe-côte’, wandelen in zee

En als je eens ging wandelen in de zee? Deze activiteit heeft een naam en is zelfs aan de Opaalkust ontstaan: longe-côte. Zoals de naam aangeeft, loop je langs de kust, maar niet op gelijk welke manier! In groep, bij voorkeur netjes achter elkaar, en tot aan de borst in het water. Een nieuwe manier van op tocht gaan … Naast de speelse kant ervan is dit soort wandelen perfect om aan je conditie te werken, of je nu sportief bent of niet, jong of oud. Door de gewichtloosheid van het watermilieu kun je zware inspanningen leveren zonder dat je hiervan de kwalijke gevolgen moet dragen!

 

Stand-up paddle

Je kent het ongetwijfeld! Het peddelsurfen of stand-up paddle heeft de Franse kusten veroverd en ook de Boulonnais vormt hierop geen uitzondering. Je staat rechtop op een lange plank en je verplaatst je over het water met behulp van een peddel. Het is een sport waarmee je je hele lichaam traint en het is bovendien leuk, vooral samen met een hele hoop vrienden. Onze favoriet: de Giant Paddle met plaats voor 8 personen. Je komt niet meer bij!

 

Catamaran, optimist, zwaardboot, kajak …

Zoveel soorten boten om de zee te bevaren en in het vel van een matroos te kruipen. De zwaardboot, de optimist, de catamaran … Ze lenen zich stuk voor stuk voor een veilige initiatie in de geneugten van het zeilen, ongeacht je niveau. Je kunt les volgen om de basistechnieken onder de knie te krijgen of je kunt zelf een boot huren als je al wat meer ervaring hebt, één ding is zeker: genieten zul je! Probeer ook eens een kajak, hier een waar succesnummer. Een leuke manier om jezelf sportief uit te dagen en om de schoonheid van de zeekust te ontdekken.

 

Image d’en-tête : © Les Drakkars

weekend aan de kust met her gezin

DUIKT IN HET HART VAN DE ERVARING VAN NAUSICAÁ