Publié le 26 juli 2018

OVER KUSTEN EN MENSEN – RUIMTE 15 : Het zeeleeuwenreservaat

 

Aurélia Caron, soigneuse de Nausicaa, et un lion de mer

Deze leeuwen hebben geen indrukwekkende manen, maar een glanzende huid en een verrassend intellect. De 7 zeeleeuwen van ons Californisch reservaat zullen u zeker en vast verrassen en jong en oud vermaken! Nadat de zeeleeuwenpopulatie sterk was teruggelopen, werden individuele dieren in reservaten geplaatst om hun behoud te verzekeren. Dat is nuttig voor de bescherming van de soort.
In het reservaat kunnen we deze bijzondere dieren rustig ontdekken en beter leren begrijpen.

 

Bij Nausicaá komt u voor het eerst in contact met de zeeleeuwen in… een glazen tunnel! In het zwembekken van een miljoen liter water schieten de dieren boven uw hoofd door het water. Het is een unieke ervaring, het lijkt wel alsof u midden in de oceaan staat. Aan de oppervlakte kan u de dieren bewonderen in een reconstructie van hun natuurlijke habitat, tussen de rotsen en houten constructies.
Onder begeleiding van de verzorgers gaan de zeeleeuwen op pad voor hun fysieke of medische training. Zo kunnen we over hun fysieke en mentale ontwikkeling. In de openluchtruimte kan u genieten van de zeeleeuwen die er spelen, duiken, door het water klieven of rustig luieren in de zon.

DE DIEREN VAN DE TENTOONSTELLINGEN

Otarie lors d'une animation à Nausicaa

DE ZEELEEUWEN

Met een gewicht tot wel 250 kg is de zeeleeuw een stevig zeezoogdier. Hij leeft in de open zee, bij de rotsachtige kusten van de Stille Oceaan voor de Verenigde Staten en op de Galapagoseilanden. Zijn flippers gebruikt hij om te lopen en om tot 30 km/u te zwemmen.

 

 

Ontdekt de andere ruimtes van Nausicaá

Duikt in het hart van de ervaring van Nausicaá