De koralen, kwetsbaar, zijn essentieel voor het evenwicht van de oceanen …

 

Profiteer tijdens de wintervakantie van het uitzonderlijke aanbod ‘volwassenen aan kindertarief’ en ontdek een gloednieuw programma. Van de tropische lagune tot de Middellandse Zee, neem een duik in het wonderlijke universum van de koralen!

Activiteiten, workshops, een fototentoonstelling en nog vele andere verrassingen wachten op jou. Klaar voor een onvergetelijke ervaring met het hele gezin!

 Een rijk en gevarieerd programma met:  

Fototentoonstelling 

Laat je leiden door de blik van Greg Lecoeur, onderzeefotograaf, en bezoek zijn fototentoonstelling over koraal in de hal van Nausicaá. Deze tentoonstelling wil het grote publiek en de jonge generaties bewust maken van de essentiële rol van de koralen voor het evenwicht van onze planeet.

Activiteiten voor het hele gezin!

Speciaal om jou een onvergetelijke ervaring te bezorgen: een hele reeks activiteiten toegespitst op de koralen, zoals ‘Coraux, Show devant’ (Koralen: klaar voor de show!) of ook nog ‘Coraux, supers héros’ (Koralen, onze superhelden).
En in partnerschap met Bioviva: het interactieve spel ‘Playa Playa’ om de kinderen te leren hoe ze het strand, en dus ook de koralen, kunnen beschermen!

Afspraak met een verzorger  

Nausicaá is al meer dan 20 jaar bedreven in het stekken van koraal en vandaag worden in ons Centrum 70 soorten koraal gekweekt! Ontmoet de koraaltuiniers van Nausicaá en kom alles te weten over het werk van deze verzorgers.

Workshop Pastel

Verzamelen in de hal van Nausicaá voor ontmoetingen met kunstenaars en pastelschilders, demonstraties van en een inwijding in de techniek van het pastelschilderen!
Vanaf nu heeft deze schildertechniek voor jou geen geheimen meer!

SAMEN IN ACTIE KOMEN VOOR HET BEHOUD VAN DE KORALEN!

De giften die de Nausicaá-stichting tijdens het programma 'Koralen, de schatten van de oceaan' verzamelt, worden overgemaakt aan onze partner Reefscapers!