Identiteitskaart

NOM LATIN : Ginglymostoma cirratum

FAMILLE : Ginglymostomatidae

PHYLUM : Chordata

CLASSE : Chondrichthyes

De verpleegsterhaai of voedsterhaai leeft langs de kusten van tropische wateren. Je herkent hem aan zijn plat hoofd en zijn kleine ogen.

Hij beweegt zich op de bodem en hij houdt zich ook op langs ondiepe kusten, vanaf het intergetijdengebied tot een diepte van 130 meter.

De verpleegsterhaai of voedsterhaai voedt zich met beenvissen, roggen, ongewervelde dieren en ook algen en kadavers. Met zijn baarddraden en zijn superontwikkelde reukzin kan hij prooien vinden die verborgen liggen op de bodem.

Hij kan 4,5 meter lang worden.

Dit is een eierlevendbarende soort. Nadat de eitjes zijn opengegaan, worden ongeveer 30 babyhaaien uit de buik naar buiten geduwd. Ze zijn een dertigtal centimeter groot.

  • Verspreiding :

    Intertropische kustzone van de Atlantische Oceaan en de Oost-Pacifische Oceaan.
  • IUCN-statuut :

    Onvoldoende gegevens.

Graag wil ik op de hoogte zijn van de nieuweheden van Nausicaá

Wist je dit?

Meer informatie over de verpleegsterhaai of voedsterhaai

De naam voedsterhaai is afkomstig van de manier waarop dit dier zich voedt, hij zuigt namelijk zijn prooien op en dit doet denken aan de zuigreflex van een pasgeboren kind.

De verpleegsterhaai of voedsterhaai van NAUSICAA is een vrouwtje met een lengte van 2,30 meter. Haar leeftijd wordt geschat op dertig jaar; dit is een van de oudste bewoners van NAUSICAA!

 

 

 

 

Crédits photo du bandeau : © A.Rosenfeld
Crédits photo de la galerie : © NAUSICAA / A.Rosenfeld

Animatie bij NAUSICAÁ

Een niet te missen afspraak!

Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd rond de ‘eminente’ bewoners van Nausicaa. Trainingen, voedersessies en uitleg over het leven in het grootste aquarium van Europa, een parcours dat borg staat voor een rijke en aangename ervaring!
Verdiep je in het leven van de vissen, laat je verrassen door wonderlijke anekdotes en geniet van de capriolen van de meest ongelooflijke dieren.

Ontmoet onze 58 000 dieren