Identiteitskaart

LATIJNSE NAAM: Zalophus californianus

FAMILIE: Otariidae

STAM: Chordata

KLASSE: Mammalia

Deze soort was bijna verdwenen, maar dankzij beschermingsmaatregelen gedijt de zeeleeuw opnieuw goed in zijn natuurlijke milieu.

De zeeleeuw, ook wel Californische zeeleeuw genoemd, leeft in volle zee en langs de rotsachtige, Pacifische kusten van de Verenigde Staten. Je treft hem ook aan bij de Galapagoseilanden.

Zijn voeding bestaat uit vissen en weekdieren. Zijn tastharen of snor zouden een belangrijke rol spelen bij het zoeken naar eten en het vangen van prooien.

Hij wordt 2 tot 2,50 meter lang en weegt tussen 110 en 250 kg.

  • Verspreiding :

    Hij houdt zich op langs de westkust van Amerika, in de koude wateren van de Pacifische Oceaan. Hij is aanwezig in de baai van San Francisco. In de uiterst polaire gebieden zul je hem niet aantreffen, hij gedijt beter in de intertropische zone.
  • IUCN-statuut :

    Niet bedreigd

Graag wil ik op de hoogte zijn van de nieuweheden van Nausicaá

Wist je dit?

Meer informatie over de zeeleeuw

De zeeleeuw, ook wel oorrob genoemd, is een zeezoogdier en moet dus regelmatig naar de oppervlakte komen om te ademen.

Je kunt de oorrob onderscheiden van de zeehond door de aanwezigheid van externe oren en door zijn loopje op vier voeten waarbij hij gebruikmaakt van zijn voorste zwemvliezen.

De zeehond heeft geen externe oren en verplaatst zich al kruipend over de grond.

De oorrob kan meer dan 15 jaar oud worden.

 

De oorrobben van NAUSICAA werden niet weggehaald uit hun natuurlijke omgeving. Ze zijn afkomstig van uitwisselingen met andere Europese dierenparken waar ze werden geboren in gevangenschap.

De oorrob is geslachtsrijp op de leeftijd van 4 of 5 jaar. Het mannetje laat zich omringen door een harem van een twintigtal vrouwtjes.

 

 

 

 

Crédits photo du bandeau : © Alexis Rosenfeld – Divergence
Crédits photo de la galerie : © Sophie FALLON / © Alexis Rosenfeld – Divergence

Animatie bij NAUSICAÁ

Een niet te missen afspraak!

Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd rond de ‘eminente’ bewoners van Nausicaa. Trainingen, voedersessies en uitleg over het leven in het grootste aquarium van Europa, een parcours dat borg staat voor een rijke en aangename ervaring!
Verdiep je in het leven van de vissen, laat je verrassen door wonderlijke anekdotes en geniet van de capriolen van de meest ongelooflijke dieren.

Ontmoet onze 58 000 dieren