BEGEEF JE NAAR HET OOG VAN DE KLIMAATORKAAN

Beleef een compleet nieuwe ervaring in Nausicaá: een reis recht naar ‘Het oog van de klimaatorkaan’!
Je wordt verrast door het beeld van een huis dat nog net niet van de steile helling naar beneden tuimelt, een frappant gevolg van de kusterosie.
Het klimaat verandert, dat is een feit, en we voelen dat elke dag: als je door de expositie loopt, ervaar je de invloed van de klimaatverandering op het dagelijkse leven.
Koraalriffen, kelpwouden, algen, wierbanken en mangroves: je maakt kennis met de ecosystemen van de zee, reservoirs van biodiversiteit, en je leert hoe belangrijk de rol van de oceaan is bij de regeling van het klimaat.

DE PINGUÏNS, EEN DIERSOORT DIE REPRESENTATIEF IS VOOR DE KLIMAATVERANDERING

 

De sinds 2006 in Nausicaá aanwezige zwartvoetpinguïns zijn het resultaat van kweekprogramma’s en vertegenwoordigen een soort die lijdt onder de gevolgen van de klimaatverandering.
Door de gewijzigde zeestromen moeten de pinguïns inderdaad steeds verder zwemmen om zich te voeden. De populatie in de natuur telt nog slechts 80.000 individuen.
Nausicaa steunt de vereniging SANCCOB die zich inzet voor de bescherming van de zwartvoetpinguïns in Zuid-Afrika.

KLAAR VOOR EEN INDRUKWEKKENDE REIS NAAR HET HART VAN HET KLIMAAT?

 

Treed binnen in onze teleportatiemodule voor klimaatobservatie en maak een reis rond de planeet, van de polen naar de oceaan, van het bos naar de stad.
Wees klaar om de zadelrobben te ontmoeten in een polair landschap, om een duik te nemen en op zoek te gaan naar potvissen en narwals of om een doodskopaapje te spotten in de bossen van Zuid-Amerika.
Dit immense totaalspektakel, opgebouwd uit virtuele beelden, neemt je mee naar het hart van de ingrijpende veranderingen die zich momenteel voltrekken. Het is alsof je er midden in staat en het allemaal echt beleeft, en dan krijg je te zien welke middelen worden ingezet, op alle niveaus van de samenleving, om terug te vechten en te handelen. Deze unieke ervaring eindigt met een fresco van daden waarmee je actief kunt bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering.

WAT WORDT ER VANDAAG GEDAAN VOOR HET KLIMAAT?

“Laten we klimaatgericht denken!”  en onze klimatologische impact verkleinen. Elke dagdagelijkse handeling telt en heeft impact op het klimaat. Positief of niet. Door klimaatbewust te handelen verminderen we onze koolstofemissie.

  • Ik schakel mijn elektrische toestellen uit in plaats van ze in waaktoestand te zetten.
  • Ik koop tweedehands.
  • Ik koop lokaal en seizoensgebonden.
  • Voor korte trajecten kies ik de fiets of gebruik ik de benenwagen.