DICHTER BIJ DE OCEAAN IN HET GROOTSTE AQUARIUM VAN EUROPA !

Nausicaá nodigt je uit voor een onvergetelijke dag en ontmoet adembenemende soorten!
Nausicaá ligt in het hart van Europa, in Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais), vlak bij België en Engeland, op slechts 2.30 u van Parijs, Brussel en Londen.


De enorme omvang van de oceaan wordt al snel duidelijk wanneer u kennismaakt met onze expo In Volle Zee. Nausicaá neemt u mee naar één van de laatste onverkende terreinen van onze planeet. Via videoschermen langsheen een spectaculair parcours lijkt het alsof u in de huid bent beland van verkenners op ontdekking naar het.

Stap aan boord voor een reis langs de wereldzeeën: van de Noordzee, de Middellandse Zee, via de Tropen en de Kaap tot aan de Californische kust. Onderweg leert u hoe mens en oceaan samenleven. Ontdek de biodiversiteit en de ecosystemen maar vooral het belang van de oceaan voor de mensheid. Daarom moeten we alles doen om ze te beschermen.

nieuwe tijdelijke expositie:

in het oog van de klimaatorkaan

De ijslaag die smelt, het waterniveau dat stijgt, zware stormen, branden … Vanaf 25 juli kun je mee op een spectaculaire tocht: 430 m² schermen die van de vloer tot het plafond reiken en geluidseffecten die ervoor zorgen dat je de gevolgen van de klimaatopwarming fysiek ontdekt en beleeft! Een totaalspektakel om je te laten inzien dat jij de kracht hebt om te handelen, elke dag opnieuw.   

DUIKT IN HET HART VAN DE ERVARING VAN NAUSICAÁ