Nausicaá staat borg voor een bezoek in optimale omstandigheden

Naar aanleiding van de laatste aankondigingen van de regering zijn de vaccinatiepas en de sanitaire pas opgeschort: het is niet nodig om ze te tonen om toegang te krijgen tot Nausicaá.

Een masker dragen

Het dragen van een masker is niet verplicht om toegang te krijgen tot nausicaá.

 

 

PROPERE HANDEN

Bij de ingang en langs het volledige parcours worden ontsmettingspunten voor de handen voorzien. Selfservice, maak er gebruik van!

  • De vindt ze op verschillende plaatsen in de expositie (op de wc’s, in de liften, bij de aanraakschermen, in de winkel …). In onze sanitaire installaties werd de gewone zeep vervangen door ontsmettende zeep. We vragen je om regelmatig je handen te wassen.
  • De wc-blokken worden permanent gecontroleerd door het schoonmaakpersoneel en ze worden herhaaldelijk ontsmet, net als de leuningen van onze trappen, de deurklinken, de aanraakschermen, het bedieningsbord van de liften …

Vaak gestelde vragen

Om jouw bezoek optimaal te laten verlopen, vind je hierna de antwoorden op vaak gestelde vragen in verband met onze maatregelen.

FAQ - COVID 19

Ik kan toch nog ter plaatse een ticket kopen?
Tickets kunnen aan de ingang worden gekocht, maar in zeer beperkte mate en alleen als het aantal reserveringen het toelaat. Mogelijk moet u dan wachten tot andere bezoekers vertrekken en heeft u geen voorrang op degenen die hun bezoek online hebben geboekt.

Ik geniet een gunsttarief, wat moet ik doen?

We bieden op onze website ook tickets aan gunsttarief aan, zo kunnen we wachtrijen aan de kassa vermijden en zo kunnen we ook de bezoekersstroom perfect beheren. Je kunt dus gewoon je ticket op onze website kopen en net als de andere bezoekers je uitstapje online reserveren.

Bij de toegangscontrole meldt u zich aan bij een van onze receptiemedewerkers die u vervolgens zal vragen uw ticket te tonen. Als u geen bewijs kunt overleggen, moet u het verschil tussen de volledige prijs en de verlaagde prijs die aan de kassa is betaald, vereffenen.

Het gunsttarief geldt voor : senioren (+60 jaar), studenten, werklozen, houders van de Kaart Grote Gezinnen (enkel deze van de spoorwegen) of personen met een beperking.

Moet ik een masker dragen in de expositieruimten van NAUSICAÁ?

Het dragen van een masker is niet verplicht om toegang te krijgen tot nausicaá

We zullen deze maatregel evalueren in functie van de gezondheidsaanbevelingen en op basis van onze eigen beoordelingen.

Zijn bepaalde delen van het Zeecentrum gesloten ?

Onze expositieruimtes zijn open en toegankelijk voor iedereen.

Deze maatregelen zijn aangepast volgens onze beoordeling en de gezondheidsaanbevelingen van de overheid.

Zijn de eetruimten geopend ?

Ons team heet u welkom in het Calypso café en de Tropical Bar

Zijn er speciale ontsmettingsmaatregelen genomen voor de heropening van
NAUSICAA ?

Gewoonlijk zorgt onze onderhoudsdienst ervoor dat het sanitair en de expositieruimten regelmatig worden gereinigd. Met de COVID-19-crisis hebben wij het aantal schoonmaakbeurten voor het sanitair opgevoerd. Bij de deur van elke wc-blok vind je een vervolgblad met vermelding van de laatste reinigingsbeurt. In de wc’s is de gewone zeep van de dispensers vervangen door ontsmettende zeep en er is ook hydroalcoholische gel beschikbaar. De leuningen, deurklinken, bedienings-borden van de liften en aanraakschermen worden meermaals per dag ontsmet. In de zones met interactie hebben we dispensers met hydroalcoholische gel geplaatst.

Kan ik een audiogids of een wandelwagentje lenen? Zijn de bagagekluisjes toegankelijk?

Audiogidsen, kinderwagens en lockers zijn weer beschikbaar.