BEZOEK ONS, DAN KUNNEN WIJ ACTIE ONDERNEMEN

Het is onze taak om het publiek bewust te maken van de kwetsbaarheid van onze oceanen en om actie te ondernemen voor het behoud ervan: onze exposities en workshops zorgen voor een beter inzicht in de uitdagingen van morgen, en dit op een ludieke, pedagogische en wetenschappelijke wijze.
Doordat jullie ons bezoeken, kunnen wij onderzoeksprojecten en programma’s voor het behoud van de soorten ondersteunen. Kom naar het grootste aquarium van Europa, bewonder onze 1600 soorten en voer samen met ons actie voor de Oceaan!

   

WIJ BESCHERMEN DE ZWARTVOETPINGUÏNS IN ZUID-AFRIKA

De zwartvoetpinguïns hebben sterk te lijden onder de menselijke activiteiten en worden ook opgejaagd door natuurlijke vijanden, waardoor het aantal koppels dat zicht voorplant in 50 jaar gedaald is van 70.000 naar minder dan 17.700. Nausicaá steunt de organisatie SANCCOB (Southern African Foundation for the Conservation of Costal Birds) die zich inzet voor de bescherming en de rehabilitatie van met olie besmeurde, gewonde, zieke of ouderloze zeevogels in Zuid-Afrika.

  • Meer dan 95.000 zeevogels gered sinds 1968
  • 200 pinguïns verzorgd en opnieuw vrijgelaten in hun natuurlijke milieu dankzij jullie giften en bezoeken, waarvan 28 in 2019
  • 18 pinguïns geboren in het centrum

EN VOOR 2020? ONZE DOELSTELLING:
100 PINGUÏNS REDDEN

        

HET KORAALRIF VAN DE MALEDIVEN HERSTELLEN

Het koraalrif van de Malediven is in groot gevaar.
Eind jaren 90 was zowat 90% van de koralen afgestorven.
Nausicaá steunt de Reefscapers Foundation die de koraalriffen herstelt dankzij vernieuwende technologieën en wetenschappelijke follow-up op lange termijn. Een samenwerking die al 10 jaar loopt en zich focust op de uitwisseling van kennis over het stekken van koralen.

  • Meer dan 7000 structuren opnieuw aangeplant in de lagunes van de Malediven, in totaal 500.000 koraalkolonies sinds 2005.
  • In 2019 werden 14 structuren opnieuw aangeplant bij Landaa Giraavaru op de Malediven, zijnde 700 koraalkolonies die dankzij sponsoring en giften van Nausicaá werden hersteld.
  • De koralen in onze aquariums zijn stuk voor stuk het resultaat van onze stektechnieken.
  • De koralen in onze aquariums  zijn stuk voor stuk het resultaat van onze stektechnieken.
  • 1 cm : zoveel groeit een koraal per jaar!

EN VOOR 2020? ONZE DOELSTELLING:
HET HERAANPLANTEN VAN 20 EXTRA STRUCTUREN FINANCIEREN

        

INNOVEREN VOOR EEN BLAUWE EN POSITIEVE GROEI

Nausicaá steunt initiatiefnemers van projecten op het gebied van visvangst en visteelt, biotechnologie, de strijd tegen de vervuiling of ook nog energie. Hoe? Door het bieden van begeleiding, een netwerk en middelen aan al wie zich inzet voor een meer doordachte relatie tussen de Mens en de Oceaan.

IN 2020, HET LANCERINGSJAAR, WORDEN 4 PROJECTEN ONDERGEBRACHT BIJ NAUSICAÁ.
EN VOOR 2021? ONZE DOELSTELLING:15 PROJECTEN ONDERSTEUNEN

DE ZEEPRODUCTEN BETER CONSUMEREN MET MR.GOODFISH

Vandaag consumeren we tweemaal meer vis dan 50 jaar geleden, dat is gemiddeld 20,5 kg per jaar op wereldniveau (FAO 2020). Het percentage overbeviste voorraden op wereldschaal wordt geschat op 34,2%; 65,2% van de stocks worden volledig benut of zijn onderbevist (FAO 2020). Sinds 2010 voert Nausicaá het Mr.Goodfish-programma aan, met één doel voor ogen: helpen om duurzaam te consumeren door elk seizoen een lijst met aanbevolen soorten te publiceren.

ALS BIJVOORBEELD ELKE FRANSMAN EENMAAL PER JAAR EEN DOOR MR.GOODFISH AANGERADEN SOORT ZOU CONSUMEREN, KUNNEN WE 20.000 TON BEDREIGDE SOORTEN REDDEN. DAT IS TOCH DE MOEITE WAARD OM TE PROBEREN?

DE APP DOWNLOADEN

 

 

 

VOLG ONS OP DE SOCIALE NETWERKEN
EN VOER ZO ELKE DAG SAMEN MET ONS ACTIE